‘Diko misleidt binnenland met valse campagne nieuwe BEP’

Linus Diko
Linus Diko
Het BEP-assembleelid Ronny Asabina stoort zich mateloos aan de ‘lastercampagne’ van ex-partijgenoot Linus Diko. Die zou bewoners van het binnenland willen doen geloven dat er een nieuwe BEP is opgericht onder zijn leiding. Asabina zegt dat het de partij enorm veel inspanning kost om de leugens van ‘Diko en consorten’ te ontmaskeren. De achterban is door deze misleiding bijna tot frustratie gebracht. ‘De club van Diko heeft zoveel verwarring veroorzaakt, dat er in het binnenland gesproken werd over een Saramacaanse en een Aucaanse BEP.’ Asabina spreekt tegen dat de BEP in kwalitatief opzicht enige schade geleden heeft door de valse campagne en het uittreden van de parlementariërs Diana Pokie en Waldi Ajaiso uit de partij. Hij ontkent echter niet dat de partij in kwantitatieve zin is geschaad.
Asabina, van wie bekend is dat hij geen blad voor de mond neemt, keurt af dat de ex-BEP’ers op oneigenlijke gronden kiezers van het binnenland achter zich trachten te krijgen. De gedreven politicus laat ten slotte weten dat de partijleiding middels een ‘huis aan huis-campagne’ probeert de achterban weer van zuivere informatie te voorzien. De ‘huis-aan-huis-bezoeken’ worden afgelegd in het binnenland en de randdistricten.
Diko, die eind 2010 middels een royement de BEP is uitgezet, richtte in februari 2011 de BP 2011 op. De partij maakt zich op om deel te nemen aan de verkiezingen van 2015 en heeft volgens bronnen haar politiek bolwerk in het Boven Suriname-gebied. In dit deel van het binnenland voltrok de strijd tussen de Diko-aanhangers en de BEP-leiding kort voor de partij het definitief besluit nam eerstgenoemde te royeren. Diko kwam in diskrediet binnen zijn gewezen partij, nadat hij BEP-topper Patricia Meulenhof als directeur van Regionale Ontwikkeling (RO) zonder enige reden uit haar functie zette. Kort daarop moest nog een andere BEP’er het ontgelden op RO. Diko was in juli 2010 door de BEP, die toen nog deel uitmaakte van de coalitie, voorgedragen als minister van RO.

error: Kopiëren mag niet!