Avondvuilophaal goed ingeslagen

De afdeling Vuilpophaal en Verwerking van het ministerie van Openbare Werken mag tevreden terugblikken op de wijziging van de vuilophaaltijden. OW-minister Rabin Parmessar heeft op 6 november jl. de aannemers, die belast zijn met de vuilophaal, op zijn departement ontvangen voor een evaluatie. De wijziging van de ophaaltijden trad op maandag 7 oktober 2013 in werking. Directeur Siegfried Wolff van Openbaar Groen, Mark Rommy van Civieltechnische Werken alsook de districtscommissarissen Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-west en Mohamed Kasto van Paramaribo Noord-oost zaten aan.
Los van enkele aandachtspunten zoals het laat aanbieden van het huisvuil en de slechte straatverlichting in bepaalde woonwijken lieten contractanten ook weten content te zijn met de veranderde ophaalmethode. Minder prettig aan te horen was dat arbeiders in met name de buurten Ephraimzegen en de Boerbuiten worden uitgescholden en/of bekogeld. Arbeiders raakten daarnaast ook gewond door scherpe voorwerpen, die in vuilzakken worden gedaan. Op de samenleving wordt een beroep gedaan de volle medewerking te verlenen om geen scherpe voorwerpen in de zakken te plaatsen.
Daarnaast wordt ook het verzoek gedaan om de vuilophaaldagen en de tijden goed in de gaten te houden. De minister liet ook weten een goed gesprek gehad te hebben met de Kamer van Koophanden en Fabrieken over onder andere het plaatsen van vuiltonnen bij winkels. Binnenkort zal er een gesprek gearrangeerd worden met het ministerie van Handel en Industrie.

error: Kopiëren mag niet!