Vinay Jethoe: ‘Ik bouw geen luchtkastelen’

Vinay Jethoe‘Ik bouw geen luchtkastelen. Ik zeg en doe dingen die realiseerbaar zijn’, zegt de 19-jarige Shailesh Vinay Jethoe, kandidaat jeugdparlementariër uit Saramacca. De eerstejaars Milieu Wetenschappenstudent van de Anton de Kom Universiteit van Suriname doet op 10 december 2013 ook een gooi naar een van de 27 zetels van het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Van de prestaties van de huidige jeugdparlementariërs heeft Jethoe niet veel gemerkt. Wordt hij op 10 december 2013 gekozen, dan wil hij samen met het ministerie van Sport en Jeugdzaken een aantal projecten voor de jongeren van Saramacca uitvoeren. Jethoe zegt dat de jongeren van Saramacca blijven roepen om meer sport – en recreatiemogelijkheden. Het district heeft zwembaden, maar die behoren toe aan particulieren. De jongeren willen een betaalbaar openbaar zwembad met lifeguards, zegt de kandidaat jeugdparlementariër. Jethoe zegt zich ook sterk te willen maken voor de drop-outs van het district.
De Milieu Wetenschappenstudent zegt dat er evenals in Paramaribo vaktrainingen verzorgd moeten worden voor de drop-outs. De trainingen moeten zelf in Saramacca verzorgd worden. Jethoe is verder een voorstander van het naschoolse opvangprogramma. Hij hoopt dat alle scholen in het district opgenomen worden in het project. De kandidaat zegt dat hij zich ook zal inzetten voor meer voorlichting voor de jongeren van het district. Zo wil Jethoe meer voorlichting op het gebied van geweld tegen vrouwen, pesten op school, seksueel misbruik en tienerzwangerschappen. Jethoe zegt dat hij, indien gekozen, niet zal blijven wachten op Sport en Jeugdzaken en het NJP. ‘Ik ga zoveel als mogelijk mijn projecten zelf schrijven en op zoek gaan naar fondsen.’
De kandidaat jeugdparlementariër roept de jongeren van Saramacca op om niet langer aan de kantlijn te blijven staan, maar om hun stem te laten horen. Het NJP is een inspraakorgaan voor jongeren. Door actief te participeren, kunnen jongeren hun invloed laten gelden in het nationaal jeugdbeleid. Op de vraag hoe zijn campagne eruit zal zien, zegt Jethoe dat hij naar verschillende scholen en huis aan huis met brochures zal gaan om zo de steun van de jongeren te vragen voor zijn kandidaatschap. Jethoe komt uit een gezin van twee. Zijn vader is districtssecretaris op het districtscommissariaat van Saramacca en zijn moeder is administratieve kracht op de Regionale Gezondheidsdienst. Jethoe zegt dat hij een fervente sporter is, maar dat hij vanwege zijn studie nu minder tijd aan kan besteden.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: