Medewerkers benadelen baas voor SRD 32.000

Randy S. (38), Outen D. (30), Angelo G. (20), Miquel M. (29) en Maikel A. worden elk ervan verdacht dat zij in de periode vanaf mei tot en met juli dit jaar zich schuldig hebben gemaakt aan verduistering in dienstbetrekking. De verdachten waren allen werkzaam bij SMJ Beverages. Zij hebben hun werkgever voor ruim SRD 32.000 benadeeld.
De verdachte Randy verklaarde op de rechtszitting dat hij als chauffeur fungeerde. Hij werd door zijn medeverdachte Miquel benaderd om extra frisdranken te leveren en door te verkopen. Randy was een jaar werkzaam in dat bedrijf. Volgens zijn verklaring is er maar SRD 800 verduisterd. Althans, dat bedrag had hij ontvangen van Miquel. De extra frisdranken werden voor een halve prijs verkocht aan dezelfde winkeliers.
De verdachte Miquel verklaarde op zijn beurt dat hij supervisor was in het bedrijf. Hij had 2 keren geld ontvangen. Echter ontkende hij het brein te zijn achter dit alles. Uit de verklaringen van Randy en Maikel blijkt dat Miquel alle financiële zaken in orde maakte. De opbrengst werd door hem verdeeld. Dit wordt echter steevast ontkend door Miquel.
De derde verdachte, Outen, verklaarde dat hij met de heftruck werkzaamheden uitvoerde. Hij geeft toe met de anderen te hebben meegewerkt. Outen heeft 6 jaar in het bedrijf gediend. De vierde verdachte Angelo verklaarde bij de politie dat deze malafide praktijken ruim 6 maanden gaande waren. Wat hij zich kon herinneren, is dat er 18 keren extra werd ingeladen. De vijfde verdachte is door het OM voorlopig in vrijheid gesteld. Hij werd op heterdaad betrapt en had toen alles opgebiecht. Na zijn aanhouding werden de andere verdachten in beeld gebracht.
De openbare aanklager, Rashna Jhinkoe, gaf aan dat de verdachte slechts enkele kratten met drank ergens op het terrein had geplaatst, welke dan door de anderen moest worden meegenomen. Zijn aandeel in het geheel was klein en daarom werd hij voorlopig in vrijheid gesteld. Maar dit wil niet zeggen dat de zaak tegen hem is afgelopen. Ook hij is gedagvaard in deze zaak als verdachte.
De raadslieden, Robby Dens en Lesley Rodgers, verzochten elk om de vrijheidsbeneming van hun cliënten op te schorten c.q. op te heffen. Rechter Albert Ramnewash willigde het verzoek van de raadslieden niet in. De verdachten blijven aangehouden. De behandeling wordt voortgezet op 19 november.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!