Pedofiele oom riskeert 6 jaar wegens verkrachting

Earl D. kan voor 6 jaar in de bak belanden. Hij wordt ervan verdacht op 11 maart van dit jaar een 14-jarig meisje onder bedreiging van een mes te hebben verkracht. Het slachtoffer is een dochter van de zus van zijn vrouw. Op die bewuste dag logeerde ze thuis bij haar tante. De tante woont samen met Earl. Middernacht werd het meisje wakker om naar het toilet te gaan. De verdachte zat op dat moment in de woonkamer televisie te kijken. Earl riep haar waarna hij haar vermande om zich rustig te houden. Indien zij lawaai zou maken, zou ze met een mes worden neergestoken. Het slachtoffer hield zich rustig omdat zij erg bevreesd was. De jeugdige werd tegen haar wil verkracht. De volgende dag was zij erg rustig op school. Na veel aarzelen vertelde zij huilend aan haar schooljuf in tegenwoordigheid van 2 klasgenoten dat haar oom haar seksueel had misbruikt.
Er werd gelijk contact gemaakt met de moeder van het slachtoffer en zodoende belandde deze zaak bij de politie. Het kind werd verwezen naar een specialist. De behandelende specialist concludeerde dat er recent gepenetreerd was. Het meisje had een pijnlijk geslachtsdeel. De verdachte ontkent met klem aan het meisje te hebben gezeten.
De openbare aanklager, Reshna Jhinkoe, achtte verkrachting wettig en overtuigend bewezen en eiste een onvoorwaardelijke celstraf van 6 jaar met aftrek. Volgens de officier van justitie had de verdachte de jeugd van het kind verpest. Ook haar schoolprestatie is achteruit gegaan. Het slachtoffer is zodanig getraumatiseerd dat zij momenteel onder begeleiding is van een psychiater. Het is zo erg dat de ouders verhuisd zijn van het adres alwaar zij eerder vertoefden. Ondanks de ontkenning van de verdachte eiste het Openbaar Ministerie 6 jaar celstraf tegen hem. Op 19 november wordt de zaak verder behandeld. De raadsman krijgt dan de gelegenheid om te pleiten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!