Argentinië wijst ambassadeur voor Suriname aan

Argentinië opent binnenkort zijn ambassade in Suriname. Het ambassadegebouw staat aan de Prins Hendrikstraat. Vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken, afdeling Amerika’s, wordt de opening van het diplomatieke pand bevestigd. Officiële Argentijnse nieuwsbronnen vermelden dat de diplomaat Alicia Beatriz de Hoz door de Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner aangewezen is als ambassadeur voor ons land. Haar aanstelling werd reeds in januari bekrachtigd door de Argentijnse regering. De Hoz heeft rechten en internationale betrekkingen gestudeerd. De vestiging van de Argentijnse ambassade vloeit voort uit afspraken die vorig jaar september gemaakt zijn tussen minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken en Religie, Héctor Marcos Timerman. Suriname en Argentinië zullen de samenwerking verbreden en verdiepen. Met de diplomatieke vestiging zal een grotere bijdrage worden geleverd aan het bevorderen van de integratie van beide staten in o.a. de Unasur.

error: Kopiëren mag niet!