74-jarige overleden door slangenbeet

De 74-jarige Frits Esajas heeft een slangenbeet in het Kaaimangebied te Wageningen niet overleefd. Door tot nog toe onbekende redenen raakte de Coroniaan verdwaald en belandde op 26 oktober te Wageningen. Doordat hij niet snel medische hulp kreeg, werd de beet van de giftige slang aan zijn linkerdijbeen hem fataal. Hij viel langs de weg en overleed ter plekke. Een arbeider ontdekte het ontzielde lichaam. Dit deelde hoofdinspecteur Stanley Benschop de media mede tijdens zijn wekelijkse persmeeting.
Esajas vertrok op 24 oktober van huis (Coronie) met zijn rijwiel met een onbekende bestemming. Op 25 oktober deed zijn broer aangifte van vermissing op het politiebureau van Uitvlugt. Volgens Benschop moet Esajas een lift hebben gekregen richting Nickerie. Op de kruising naar Wageningen of Nieuw Nickerie, heeft hij gekozen voor Wageningen. Vermoedelijk was hij verdwaald en belandde in het Kaaimangebied. Obductie op het lijk wees de slangenbeet aan als oorzaak van de dood.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!