Tweedaagse workshop “Reken – wiskundedidactiek” afgesloten

Tweedaagse workshop “Reken – wiskundedidactiek” afgeslotenDe tweedaagse workshop “Reken – wiskundedidactiek” voor de docenten van de pedagogische instituten is op vrijdag 1 november op het Instituut voor de Opleiding van Leraren ( IOL ) afgesloten. Daarbij werden de certificaten van deelname uitgereikt aan de deelnemers. De reken – wiskundedocenten en pedagogen werden op de openingsdag toegesproken door de directeur van Onderwijs en Volksontwikkeling, Kenneth Biervliet, en de directeur van het IOL, drs. Linda Rozenblad – Sairras. De deelnemers werden gecomplimenteerd voor hun participatie en belangstelling die zij hebben getoond voor de laatste ontwikkeling in de didactiek van het rekenen.
De reken – wiskundedidactiek behelst de uitleg aan de aanstaande leerkrachten hoe zij de leerstof het best kunnen overbrengen aan hun pupillen.
Als workshopleider trad op drs Kenneth Tjon Soei Sjoe, voormalig docent op de Hogeschool van Amsterdam.
De lespakketten zijn ontwikkeld door de IOL Reken – wiskunde werkgroep onder leiding van de projectcoördinator Ewald Levens met steun van de externe deskundige Kenneth Tjon Soei Sjoe.
Het doel van de workshop is dat docenten inzicht krijgen in de toepassingen van de ( vak )didactische vaardigheden en principes en hun tevens vertrouwd te maken met de inhoud van de ontwikkelde lespakketten. Het lespakket houdt in de leerstof van het 1e t/m 8e leerjaar en bestaat uit vier handleidingen. De deelnemers waren zeer enthousiast over datgene dat aangeboden werd.

error: Kopiëren mag niet!