‘Sprake van corruptie bij aanbesteding brandweer’

Ramsoender Jhauw
Ramsoender Jhauw
Ramsoender Jhauw, algemeen directeur van Surishopping, voelt zich sterk benadeeld door de staat Suriname. Jhauw zegt dat het vaker voorkomt dat bedrijven bij aanbestedingen worden benadeeld. In plaats van dat de corruptie minder moet worden, zien we dat het steeds verergert. Bij een openbare aanbesteding van het Korps Brandweer Suriname heeft Surishopping ook mee gedaan. Het ging toen om attributen welke te maken hebben met adembescherming en om persoonlijke standaarduitrusting voor brandweermannen. Bij de aanbesteding hadden 5 bedrijven zich aangemeld, waaronder N.V Flex en Surishopping. Jhauw zegt dat Surishopping aan alle eisen voldeed. Bovendien vroeg dit bedrijf SRD 2.196.786, 70 minder dan N.V. Flex. En dat brak de klomp bij Surishopping. Heel vreemd is het dat N.V Flex voor het eerst meedoet aan een aanbesteding als deze bij de brandweer, voor een veel hoger bedrag wenst mee te dingen en toch de gunning krijgt.

error: Kopiëren mag niet!