Zogenaamde parkeerwachters uit op uw buit!

Wie zijn auto op het terrein plaatst tegenover de Hermitage Mall, loopt een risico. Het gaat hierbij om het stuk land naast het kanaal waar er ‘parkeerwachters’ staan. Afgelopen week ging Jermaine Tjin Koeng naar de Hermitage Mall en parkeerde zijn auto onder het beheer van één van de dames die zichzelf hebben uitgeroepen tot parkeerwachters van het gebied dat eigenlijk niet bedoeld is als parkeerterrein. “Ik ging vervolgens wat eten in het restaurant boven in het winkelcentrum, ik had vanaf daar goed zicht op mijn auto.” Groot was zijn verbazing toen hij zag wat er vervolgens gebeurde.
“Die dame bleef maar rondjes om mijn auto lopen. Op een gegeven moment haalde ze een andere parkeerwachter erbij. Ook deze ging bij mijn auto staan en keek door de ruiten naar binnen. Ze bleven erbij staan en het leek alsof ze iets van plan waren dus ik sta op en ren naar beneden.”
Op het moment dat ‘wachters’ hem aan zien komen, zegt de vrouw, die in eerste instantie de wacht zou houden, tegen de ander: “luku, luku, a’e kong!’. Jermaine ziet nog net dat de andere parkeerwachter een gereedschap wegmoffelt.
“Hij had gewoon gereedschap bij zich om mijn auto in te breken. Ik heb ze echt uitgescholden! En het erge was nog dat die dame het lef had mij daarna om parkeergeld te vragen.” Tjin Koeng heeft de gebeurtenis gedeeld met zijn vrienden op zijn Facebook-pagina, als statusupdate. Daar merkt hij pas op, door reacties van anderen, dat het regelmatig gebeurt dat in het betreffende gebied regelmatig auto’s worden opengebroken of zelfs koplampen worden verwijderd.
“Omdat ik geen foto heb kunnen maken van hen terwijl ze echt aan het inbreken waren, gelukkig maar, heb ik ook geen aangifte gedaan. Maar ik hoop dat op deze manier mensen zich bewust worden van het gevaar dat ze lopen.”
Onlangs is het parkeerterrein bij TBL Cinemas helemaal omrasterd, om de veiligheid van de auto’s te garanderen. Het grondgebied naast het kanaal is eigenlijk openbaar terrein en niet bedoeld als betaalde parkeerplaats.

error: Kopiëren mag niet!