Personeel NVB blijft in actie

Het personeel, werkzaam op het kantoor van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB), heeft het werk neergelegd. De salarissen zijn niet gestort. Het werk wordt pas hervat wanneer de gelden zijn overgemaakt op de rekening van de medewerkers, maakt voorzitter Raymond Ford van de personeelsbond bij NVB tegenover Dagblad Suriname duidelijk. NVB-directeur Lesley Daniels verwacht dat de storting voor maandag een feit zal zijn. Het parastataal bedrijf is financieel afhankelijk van de overheid voor het betalen van de salarissen. Maandelijks ontvangt de NVB van de staat een subsidiebedrag van SRD 1,2 miljoen. Daniels zegt dat het gelegen heeft aan de administratieve afhandeling dat het geld niet op tijd is overgemaakt. Bij Financiën heeft de afhandeling reeds plaatsgehad en zou het nu aan de Centrale Bank van Suriname liggen om het proces te voltooien.
De bondsvoorzitter zegt dat het niet de eerste keer is dat het personeel niet over haar salaris kan beschikken. Hij vindt het absurd dat de overheid op deze manier omgaat met haar werkers. Nota bene zijn de meeste medewerkers alleenstaande vrouwen met een groot gezin, die ook nog financieel ondergewaardeerd zijn door de dienst. Het laagste loon is SRD 700 bruto. Ford heeft daarom geen boodschap aan het excuus van de trage administratieve afhandeling. De bond blijft in actie totdat de gelden zijn uitbetaald. Ford verwacht dat pas eind volgende week dat het geval zal zijn. Daniels zegt desgevraagd dat de bussen normaal rijden. ‘Die operatie van de NVB hebben we nog draaiende kunnen houden. Dat betekent dat passagiers normaal gebruik kunnen maken van de staatsbusdiensten.’

error: Kopiëren mag niet!