AZP heeft nieuwe mock-up rooms

Azp heeft nieuwe mocAl enige tijd deden geruchten de ronde dat het beddenhuis (oftewel de mock-up rooms van het beddenhuis) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) op instorten stond. De beweringen werden toen meteen weergelegd. Gisteren werden gerenoveerde kamers weer in gebruik genomen bij dit ziekenhuis. Er wordt verwacht dat het project verder USD 10 miljoen zal kosten. Hiervoor wordt er financiering gezocht. Het project is op de kapitaalsbegroting voor 2014 opgebracht en goedgekeurd door de rvc. De begroting is ingediend bij de regering en met de behulp van de CBvS wordt naar mogelijkheden gekeken voor externe financiering.
Het AZP is ruim 50 jaren geleden gebouwd. Er is al jaren sprake van achterstallig onderhoud van het beddenhuis. ‘Er is daarom gekozen om prioriteit te geven aan het beddenhuis’, zegt Antoine Brahim, directeur AZP. ‘Het was geen gemakkelijke klus het beddenhuis te renoveren en tegelijkertijd operationeel te zijn. Vooral als wordt gedacht aan de veiligheid en gezondheid van de patiënten en medewerkers.’
Het AZP noteert 300.000 behandelingen per jaar, waarvan 50.000 behandelingen bij de spoedeisende hulp. In het AZP zijn er 490 bedden met een bezetting van 97%. Na de overheid is het AZP de grootste werkgever met 2.050 werknemers.

error: Kopiëren mag niet!