Eerste fase bouw minthouse Kaloti binnenkort af

Eerste faseDe bouw van de minthouse op Zanderij is op schema. De ruwbouw wordt binnenkort afgerond. ‘De oplevering van het gebouw zal volgens planning in het eerste kwartaal van 2014 geschieden’, zegt Oliver Smith van Firm Engineering desgevraagd aan Dagblad Suriname. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door NV Lincoln, terwijl Firm Engineering belast is met de directievoering. President Desi Bouterse kondigde de vestiging van deze goudraffinaderij eind 2012 aan en verrichte zelf de eerstesteenlegging op 1 maart 2013. De opzet van deze minthouse is een gedeeld initiatief van Suriname en The Kaloti Jewelry Group uit de Verenigde Arabische Emiraten.
De managing director van Kaloti Gold, Tareq Al-Mdaka, zei in een eerder stadium dat het bij deze investering gaat om een regionale raffinaderij bestemd voor de landen in het Guyanaschild. De opzet is mede ingegeven door de ‘boom’ in de goudindustrie in Suriname. De minthouse op Zanderij zal de eerste zijn in het Caribische gebied en zal zowel voor de Surinaamse als de regionale goudindustrie een onmisbare schakel zijn. Door het zuiveren van het goud op basis van internationale standaarden zal ook de exacte waarde van het edelmetaal worden vastgesteld. ‘Dit is met name voor de export van het goud een pure noodzaak’, maakte Wilson, vertegenwoordiger van Kaloti Dubai, in Suriname tijdens start van dit project duidelijk. Naast de activiteiten van de fysieke behuizing van de minthouse , worden momenteel in Italië en Dubai voorbereidingen getroffen voor het verlenen van technische assistentie voor de verscheping van de raffinaderij naar Suriname vanuit Italië.

error: Kopiëren mag niet!