Ronnie Brunswijk: ‘Investering ambassade Parijs van geen waarde’

AC-fractieleider Ronnie Brunswijk bracht de controversiële aankoop van het Surinaams ambassadegebouw in Parijs weer tot onderwerp van gesprek tijdens de eerste ronde van de algemene politieke beschouwingen. Brunswijk wilde weten welk nut deze dure aankoop heeft gehad. Het gebouw is gekocht voor Euro 6 miljoen. Het is Brunswijk ter ore gekomen dat het gebouw nog leeg staat en het personeel haar werkzaamheden nog niet kan uitvoeren. De AC’er vraagt zich af of de veel besproken ongeoorloofde vestiging in Frankrijk nog de functie heeft van de poort van Suriname naar Europa. Via die poort zou Suriname middels het beleid van economische diplomatie buitenlandse investeerders aantrekken voor de ontwikkeling van het land.
Brunswijk liet zich kritisch uit over het woningbouwproject. De AC-topper concludeerde dat er nog maar bitter weinig gedaan is op het vlak van de huizenbouw. Hij toonde zich ontevreden over dit project en meent dat er weinig huizen zijn gebouwd door de huisvestingsautoriteit. De parlementariër eiste opheldering over dit beleid, evenzo over het project Naschoolse Opvang. Volgens hem is het project niet slechts bedoeld om schoolkinderen te voeden, maar om de lokale buurtgemeenschappen medeverantwoordelijkheid te laten dragen over het schoolgebeuren. Brunswijk vroeg om duidelijkheid over de voortgang van dit project en de investeringen die daarmee gemoeid gaan.

error: Kopiëren mag niet!