Radjkoemar Randjietsing: ‘President, het volk heeft niets aan uw opmerkingen’

‘President, het volk heeft niets aan uw opmerkingen’, kaatste fractieleider Radjkoemar Randjietsing bij het begin van zijn betoog tijdens de eerste ronde van de algemene politieke beschouwingen. Randjietsing doelde op de zwaktes in de overheidorganisatie dat het regeerbeleid ondermijnt. De president noemde zaken op als de trage bureaucratie, corruptie, nepotisme en voortrekkerei die de uitvoering van het beleid belemmeren. ‘Het volk heeft niets aan uw opmerkingen dat uw ontwikkelingsbeleid is mislukt. U heeft de taak als president om ervoor te zorgen dat projecten worden uitgevoerd in het belang van het volk. Als u dat na drie jaar niet kan, geeft u uzelf een brevet van ongeschiktheid’, gaf de NF-fractieleider gisteren te kennen.
Randjietsing wilde ook weten waarom de redenen van het ontslag van de twaalf ministers in de afgelopen drie jaar nog steeds onbekend zijn. ‘Waarom worden de corruptieve zaken die in verband worden gebracht met het ontslag van enkele van deze ministers niet onderzocht en het volk daarover niet ingelicht’, vroeg de parlementariër. Hij vindt het verbluffend dat de regering steeds meer uitgaven durft te doen, terwijl de inkomsten verminderen. ‘Voorzitter, dat is vragen om problemen.’ Van augustus 2010 tot 2013 is er een inflatie gecreëerd van 24%. Die inflatie zal volgens de NF-fractieleider verder toenemen als de Staat meer blijft uitgeven dan ze ontvangt. De verminderde monetaire reserves kwamen aan de orde in dit betoog. Het oppositielid vroeg zich af wat de reden is voor de afname van deze reserves met US$200 miljoen tussen eind 2010 en 2013. ‘Waar is het geld naar toe’, wilde de parlementariër weten. Hetzelfde werd gevraagd over de vermindering van de goudreserves met 41000 troy ounce. De eerste ronde van de algemene politieke beschouwingen werd gisteravond, kort na het betoog van DOE-fractieleider Carl Breeveld, rond zes uur afgesloten en door assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons verdaagd naar morgen.

error: Kopiëren mag niet!