Chinese verhalen in Tori Oso

De viering van 160 jaar Chinese vestiging in Suriname heeft aangetoond dat Chinezen een wezenlijk deel uitmaken van de kleurrijke Surinaamse bevolking. Op woensdag 30 oktober, vandaag dus, wil de Schrijversgroep ’77 (S’77) middels verhalen laten horen hoe het de Chinees is vergaan in het proces van integratie. Irene Welles presenteert haar kinderboek ‘Mijn Chineesjes’. Hierin heeft ze het verhaal opgetekend van een maatschappelijk werkster, die jarenlang twee verwaarloosde Chinese jongetjes opving. Walther Donner, Willy Alberga en Ismene Krishnadath zullen Chinees/Surinaamse verhalen vertellen. Chinezen brachten zeker humor in het Surinaamse leven. Voor moppentappers is de typische Chinese tongval nog steeds een enorme bron van inspiratie.
Willy Alberga zal het publiek met haar verhaal terugbrengen naar de tijden van de gezellige Chinese winkels op de hoek, een ontmoetingsplaats voor de buurt en bijzonder geliefd bij de kinderen vanwege de lange rijen stopflessen met allerhande lekkers. Ismene Krishnadath brengt een tori over liefde op het immigrantenschip. Daar al werd de kiem gezaaid voor een toekomst op Surinaamse bodem. Het Chinese programma wordt aangevuld met Alphons Levens die zijn boek ‘Ik zal leren totdat ik moe ben’ aan S’77 zal aanbieden. Ook de nieuwe flyer van Publishing Services Suriname voor de scholenactie 2013/2014 wordt gelaunchd. De scholenactie wordt jaarlijks gehouden. Dit jaar staan er 61 titels van lokaal geproduceerde boeken op de lijst.

error: Kopiëren mag niet!