Borgoe 15 Year Old haalt weer goud

Borgoe 15 Year Old heeft het gepresteerd om in IJmuiden, Nederland, voor de tweede achtereenvolgende keer de gouden medaille te behalen in de Dutch Rum Awards van het festival ‘Whisky en Rum aan Zee’. In de categorie ‘Best Premium Rum 2013’ behaalde ze de eerste prijs. ‘Zonder veel woorden. Een echte eerlijke pure rum en bijzonder fraai in balans’, zo typeerde de vakjury over Borgoe 15 Year Old. Er deden 59 merken mee uit onder andere Martinique, Cuba, Nicaragua en Guyana in de categorie ‘Premium Rums’. De jury heeft alle rums blind geproefd en beoordeeld op helderheid, aroma, smaak en afdronk. ‘Dit is binnen één jaar tijd de derde hoge onderscheiding voor Borgoe 15 Year Old. Een feit waar we uiteraard heel erg trots op zijn’, zegt Ivo Stil, commercial manager van Suriname Alcoholic Beverages (SAB) NV. Vorig jaar had Borgoe 15 Year Old ook een hoge onderscheiding in de wacht gesleept tijdens het Caribbean Rum Festival te Grenada.
Het festival heeft dit jaar meer dan 1.000 bezoekers getrokken en is volgens de organisatie daarmee een groot succes geworden. ‘Rum is in Nederland een snel groeiende markt en voor velen een nog te ontdekken product. We zien een stijgende lijn in de verkoop en aanbod van rum in Nederland en willen graag op deze wijze onze bijdrage leveren aan het promoten van dit zeer veelzijdige product. We zijn het enige festival in Nederland, waar men ruim 150 soorten rum en 500 soorten whisky kan proeven’, aldus de organisatie.

error: Kopiëren mag niet!