Ooggetuige Ronny Ch.: ‘De vrachtwagen heeft de personenauto weggeveegd van de straat’

‘De vrachtwagen heeft de personenauto weggeveegd van de straat’, zegt ooggetuige Ronny Ch. aan Dagblad Suriname. Afgelopen zondag was hij er getuige van hoe een container vrachtwagen bij het beschrijven van een bocht zijn tegenligger, een personenauto, letterlijk van de straat ‘veegde’. ‘Dat was heel eng om te zien. Verschrikkelijk, niet te geloven.’ Dit ongeval vond plaats enkele kilometers nabij de Coppenamebrug in het district Saramacca.
De container kwam vanuit Paramaribo en reed richting Nickerie. De personenauto kwam vanuit de tegenovergestelde richting. Bij het beschrijven van een linkse bocht kwam de container op de rijhelft van de personenauto. Beide belandden in de langs de weg lopende trens. De bestuurder en de mede-inzittende van de personenauto zijn ongedeerd gebleven. Ronny Ch. beschouwt dit als een groot wonder. De bestuurder van de container heeft lichamelijke letsels opgelopen. Hij werd per ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp, alwaar hij voor observatie is opgenomen. De ooggetuige verklaarde verder dat de container met een hoge snelheid reed. De weg was ook glad, het had niet lang terug geregend.
Gewestelijk politiecommandant van Saramacca Tjanderdath Gopal bevestigt dit geval tegenover Dagblad Suriname. Het bevreemdde hem ook dat de container 180 graden was gedraaid op de weg en met zijn neus richting Paramaribo stond, terwijl hij vanuit de richting van Paramaribo kwam. Dit wekt het vermoeden dat de bestuurder met een hoge snelheid moet hebben gereden. De personenauto probeerde een ontwijkmanoeuvre te maken, echter het mocht niet baten, hij werd door de container in de trens meegesleurd. De bestuurder van de vrachtwagen klaagde van pijn bij zijn borst. Het vermoeden bestaat dat hij met zijn borst tegen het stuur is aangekomen. Geen van beide bestuurders verkeerde onder invloed van alcohol.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!