Acht jaar cel voor poging tot diefstal met geweld

Kantonrechter Alida Johanns veroordeelde Henry Held en Kenrich Morgenstond gisteren elk tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Zij hebben op 8 juni vorig jaar het slachtoffer Ramon, wonende aan de Boulangerstraat, meer dan 30 messteken toegebracht op het lichaam. De rovers trachtten geld en sieraden van het slachtoffer weg te dragen. ‘Het slachtoffer heeft letterlijk gevochten voor zijn leven’, merkte de rechter op. Hij heeft de steken overleefd. In deze strafzaak had het Openbaar Ministerie 8 jaar geëist.
De magistraat nam het de verdachten zeer kwalijk, omdat zij van oordeel is dat de daders niet ervoor geschroomd hebben om geweld aan te wenden. Het slachtoffer kon zijn bezweken aan de opgelopen verwondingen. Hij heeft zelfs een steek in zijn oog moeten incasseren. Tot heden heeft de man 27 operaties ondergaan. Advocaat Ligia Palmburg werd in de laatste fase van het strafproces toegevoegd aan de verdachte Held en de medeverdachte Morgenstond wordt juridisch bijgestaan door John Bouterse. De magistraat achtte poging diefstal middels geweldpleging wettig en overtuigend bewezen en legde elk een straf op conform de eis.
In eerste instantie was een dame als verdachte aangemerkt. Zij zou volgens verklaring van Morgenstond de tip hebben doorgespeeld dat het slachtoffer een drugsdealer is en dat hij veel geld en sieraden heeft. De verdachten waren samen op het adres van het slachtoffer geweest met de bedoeling hem te beroven. De verwonde man had ondanks de steken hard gevochten met zijn belagers om zijn have en goed te beschermen. De dame werd door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld en is nooit meer vervolgd. Morgenstond en Held gaan voor 8 jaar achter de tralies.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!