Patoe’s Grondverzet en Transport kookt lekkerste doksa

Patoe 1Gisteren was de laatste dag van de Landbouwtentoonstelling 2013 in het Flamboyant Park. De tentoonstelling werd georganiseerd door Lions Club Kwatta. Ondanks de regen was de opkomst goed. Buiten de grote hal waren er vele planten- en bloemenstands die hun bezoekersaantal enigszins zagen verwateren. In de grote hal waren er stands met onder andere de nieuwste technologie op het gebied van landbouw, activiteiten van LLV en vele soorten groente en fruit die het land rijk is. De laatste dag van de tentoonstelling stond in het teken van de Duck Curry Competition 2013, een competitie van de lekkerste doksa in curry (massala).
Veertien bedrijven lieten de juryleden en het publiek proeven van wat zij als beste konden klaarmaken. De gerechten varieerden in pittigheid, olie en kruidenmengsel. Een ding hadden ze allemaal gemeen en dat was dat men streed om dit jaar de trofee mee naar huis te nemen. Halverwege de dag begon het weer op te klaren en kregen de bloemenstands meer bekijks. Het paard waar kinderen voor korte ritjes op konden zitten, begon ook weer te lopen. Het proeven verliep soepel. Nadat de jury had kunnen proeven, mocht het publiek aan de tasting deelnemen. Na elk stand te hebben gehad, ging de jury voor bijna twee uur in beraad om de beste te kiezen. Er werden 24 prijzen uitgereikt waar Staatsolie de prijs voor beste teamwork kreeg.
De prijs voor meest origineel geklede stand was voor Suri-Cem. Best geklede stand ging naar Fusion Restaurant. Prijs voor beste kookgerei ging naar Flex Carz. Motivatieprijzen gingen naar Flying duck number 1, Rajesh, NUB, Un Pomtayer, Assuria, Fusion Restaurant, Sudesco en Flying duck number 2. Decoratie winnaar van het thema ‘Hoe creatief ben ik’, was op de vijfde plaats AND, op de vierde plaats Fatum en derde Un Pomtayer. De tweede plaats was voor NUB en de eerste voor Fusion Restaurant.
Uiteindelijk werden de wedstrijdprijzen voor de Duck Curry uitgereikt. Vijfde plaats was voor Flex Carz, vierde voor AND en derde plaats voor Flying Ducks Number 3. De tweede plaats was voor Suri-Cem. De eerste plaats won een trip naar Anaula resort met Blue Wings vliegtransport. Ook kreeg zij een Telesur telefoon- en simkaart. Deze prijs werd gewonnen door Patoe’s Grondverzet en Transport. Met deze Ducks Curry Competition werd de Landbouwtentoonstelling 2013 afgesloten.

error: Kopiëren mag niet!