Internationaal congres voor Rekenkamers

De Rekenkamer van Suriname neemt onder leiding van de voorzitter, Charmain Felter, in de periode van 22 tot en met 26 oktober 2013 deel aan het XXI (21e) International Congress of Supreme Audit Institutions (INCOSAI) van de International Organization of Supreme Audit Institutions (INTOSAI), de internationale Organisatie van Rekenkamers). Dit congres wordt om de 3 jaar gehouden. De ceremoniele opening van dit congres heeft op dinsdag 22 oktober 2013 plaatsgevonden in Beijing, China. Bij deze opening is het voorzitterschap van de INTOSAI overgedragen door Mr. Terence Nombembe, President van de Surpreme Audit Institution of South Africa, aan Mr. Liu Jiayi, Auditor General van China National Audit Office (CNAO). Mr. Liu Jiayi is vanaf heden tot en met 2016 de voorzitter van INTOSAI. De thema’s bij dit congres zijn: 1) National Audit and National Governance en 2) The role of Supreme audit Institutions of safeguarding Long Term Sustainabilty of Finance. INTOSAI werkt reeds langer dan 40 jaren samen met de UNITED NATIONS (UN). In dit kader hebben de leden van INTOSAI vandaag een felicitatie boodschap ontvangen van de Secretary- General of UN.
De felicitatieboodschap van de Secretary- General of United Nations (UN), Mr. Ban Ki-Moon aan INTOSAI is overgebracht door de Mr. Wu Hongbo, Under-Secretary-General for Economic and Social Affairs. In zijn boodschap geeft de Secretary-General van de UN aan dat dit congres gehouden wordt op een cruciaal moment in onze wereldwijde inspanningen voor economische groei en sociale vooruitgang. Goed bestuur, transparantie, verantwoordingsplicht en innovatieve financiering worden erkend als kritieke aspecten bij het formuleren van een transformatieve ontwikkelingsagenda voor de periode na 2015. Op het succes van de millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling kan derhalve worden voortgebouwd.
Rekenkamers zijn de “waakhonden” die bijdragen tot het efficiënte en effectieve gebruik van publieke middelen. Ze spelen een kritieke rol in de ondersteuning van de uitvoering van deze nieuwe agenda, na 2015, voor duurzame ontwikkeling. De delegatie van de Rekenkamer zal na het congres werkbezoeken brengen aan de Surinaamse ambassades in China en Nederland.

error: Kopiëren mag niet!