NJP evalueert onderwijs na 1 maand school

1 NJP evauleert onderwijs na 1 maand schoolNa een periode van reces kwam het Nationaal Jeugdparlement in openbare vergadering bijeen. Het onderwerp van studentenhuisvesting kwam aan de orde. NJP heeft graag dat er in de toekomst studentenflats komen, meer voor studenten uit de districten. Na een maand school is er ook geëvalueerd wat de problemen zijn in het onderwijs. Derryl Boetoe, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, vindt het erg dat schoolvervoer zo abrupt wordt stopgezet. ‘Als blijkt dat het echt zo is, kan er een felle actie worden verwacht van het NJP en de studenten die schoolvervoer opeisen’, zegt Boetoe. ‘Het blijkt dat schoolvervoer niet in de begroting is opgenomen. Er is dus geen geld voor vrijgemaakt. Nu moeten de leerlingen het zelf bekijken, vooral de studenten die niet dicht bij Paramaribo wonen. Als het van tevoren was gemeld, kon er nog aan oplossingsmogelijkheden worden gedacht. Het gaat om ongeveer 500 studenten.’
‘Als we praten over stimuleren van onderwijs is schoolvervoer één van de basisvoorwaarden. De studenten kunnen ook niet anders, omdat er geen avondopleidingen zijn in verre gebieden’, aldus Boetoe. Tijdens de vergadering kwam onderwijs te Atjoni ook aan de orde. Ouders en studenten te Atjoni weten niet precies wat het lager beroepsonderwijs (lbo) inhoudt. De leerlingen die geslaagd zijn voor lbo, zijn terug gestuurd naar de 6de klas glo.
Imeao 4 is voor dit jaar niet van start gegaan met onderwijs. Er werd aangegeven dat er niet genoeg meubilair is en de lesroosters zijn nog niet in orde gemaakt. Boetoe zegt gebeld te hebben naar het ministerie, ‘maar het enige dat werd aangegeven is dat het meubilair vrijdag wordt afgeleverd’. Het NJP wil een gesprek met de leiding van het ministerie voor meer informatie. Boetoe vindt het jammer dat er al zoveel problemen zijn na een maand school.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: