Leerrijke boksclinics van Joval

Raymond “Halleluja” Joval heeft op vrijdag 25 oktober de eerste van de drie boksclinics verzorgd aan boksers van de diverse boks – en thaibokscholen in Paramaribo en Para. Joval is door het ministerie van Sport – en Jeugdzaken gevraagd om tijdens zijn verblijf in ons land zijn rijke kennis en ervaring over te brengen aan de Surinaamse boksers. Op het Willebrod Axwijksportcentrum was er een korte introductie in aanwezigheid van minister Ismanto Adna van Sport – en Jeugdzaken, directeur John Sandriman die waarnam voor zijn collega van Sportzaken, bestuursleden van de Surinaamse Boksbond en onderdirecteur Rudie Esajas.
Alle sprekers hebben in hun toespraak benadrukt dat impulsen gegeven moeten worden aan deze tak van sport die groeiende is en hebben hun erkentelijkheid uitgesproken aan het adres van Joval voor het geven van deze clinics. Het ministerie heeft met het boksproject niets aan het toeval overgelaten om incentives te geven aan deze sport en met de komst van de Cubaanse trainer/coach Lazaro Lugo is het bewezen dat deze tak van sport de potentie heeft te groeien.
Dat was ook te merken toen – na de speeches – de boksers aan het werk werden gezet door ex – wereldkampioen Joval. Hij liet enkele technieken van stoten en verdedigen en combinaties daarvan na de warming up zien, die door de participanten werden nagedaan. Verder werden enkele partijen gebokst tegen Joval, die ook op deze manier zijn ervaring overdroeg.
De tweede clinic van deze expert is gepland voor Nickerie en ook daar zullen de vechters van dit district de gelegenheid krijgen de kennis en ervaring van Raymond Joval mee te nemen op weg naar hun carrière als amateur- of profbokser.

error: Kopiëren mag niet!