Asiskumar Gajadien: ‘DNA-voorzitter Simons is dictatoriaal bezig’

Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft een openbare vergadering uitgeschreven voor de algemene politieke beschouwingen zonder eerst het fractieoverleg in deze te kennen. ‘De DNA-voorzitter is dictatoriaal bezig’, zegt NF/VHP-assembleelid Asiskumar Gajadien in een reactie aan Dagblad Suriname. Gajadien, die ook secretaris van de Nieuw Front-fractie in het parlement is, zegt dat er een formele afspraak bestaat dat de parlementsleiding eerst met de fractievoorzitters overleg voert over de inrichting van de begrotingsbehandeling en de toegemeten spreektijd voor de coalitie en de oppositie. Dit is niet gebeurd.
De assembleeleden zijn geconvoceerd voor morgen zonder enige afstemming. Er kan onmogelijk worden gesproken over een goede start van de begrotingsbehandeling als ook blijkt dat er nog geen relevante documenten, zoals het Jaarplan 2014, zijn opgestuurd naar de leden. ‘Bovendien weten we ook nog steeds niet hoe het gesteld is met onze financieel- monetaire situatie. De president zou het parlement informeren terzake, wat beaamd is door Simons, maar dat is nog steeds niet is gebeurd’, vervolgt het VHP assembleelid. ‘Het lukraak beginnen met de algemene politieke beschouwingen door mevrouw Simons kan gezien worden als een dictatoriaal optreden van haar en de coalitie’, aldus parlementariër Gajadien.

error: Kopiëren mag niet!