Peperpot in ontwikkeling

Peperpot in ontwikkelingIn Commewijne was tot 1998 nog een plantage in werking. De plantage heet Peperpot en het plantagehuis en 5 hectare grond is opgekocht door de Nederlandse eigenaar Van der Vossen. Deze heeft de directeurswoning opgekocht en gerenoveerd. De rest van de plantage is van de Surinaamse Cultuurmaatschappij BV. Momenteel is een deel van de plantage met steun van het Wereld Natuurfonds (WWF) een natuurpark geworden. De uitgebreide fauna is door het WWF in kaart gebracht en men wil daarmee vogelaars over de hele wereld aantrekken.
De plantage heeft verdere plannen om het gebied te ontwikkelen voor toeristen. Een hotel in de oude Surinaamse bouwstijl is gepland op het gebied, samen met een groot aantal bungalows.
Verder staan er woningen gepland die verhuurd kunnen worden bij een opgezet verhuurbedrijf. Verdere restauratie van de plantage zit in de planning. Zo zal de koffiefabriek opgeknapt worden tot museum. Schuren waar men vroeger de cacao in opsloeg, zullen opgeknapt worden en worden verhuurd aan Surinaamse horecaondernemers. Op deze locatie moet een toegankelijk en goed restaurant komen. Aan een nieuw aangelegd terras kan men vanuit de boot aanleggen, zodat ook per rivier de plaats makkelijker toegankelijk wordt.
Door de ontwikkeling van kondo’s wordt een kopie van Blauwgrond gemaakt. Hier kunnen de Javaanse bewoners van de plantage tegen een lage huurprijs de ruimtes gebruiken om een specialiteitrestaurant te openen. Op deze manier wil men ook voor de Surinamers tegemoet zien in hun onderhoud. Met deze plannen wil men historie en natuur met elkaar verbinden om toeristen te trekken.
Naast deze activiteiten is een golfterrein gepland op de plantage om de Surinamer en buitenlandse toerist aan te trekken.

error: Kopiëren mag niet!