Nationale Commissie Herdenking jubileumjaren sluit jaar af

nationale com.. (1)‘Na alle herdenkingsjubileumjaren te hebben afgesloten, gaat het feestje door. Er wordt op 9 november een concert gehouden op het Onafhankelijkheidsplein met nationale koren en Surinaamse artiesten’, zegt Henk Herrenberg gisteren tijdens een persconferentie. In verband met de afsluiting is er ook een themalied uitgebracht.
Op 10 november is het de sluiting van het jubileumjaar. De president zal op 10 november de mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving, decoreren. De nationale commissie heeft de president geadviseerd om niet bij elke nationale feestdag mensen te decoreren. Op het plein zal er op de dag een braderie zijn. ‘Op zo een manier wil de commissie het hokjesdenken achterwege laten.’ Herrenberg vindt dat ‘als wij de Dag der Inheemsen en immigratie van de Javanen op één dag kunnen vieren, wij alle herdenkingsdagen op een dag kunnen vieren’.
Ergens in december wordt er een gebedsdag gehouden om God te bedanken. Na alle activiteiten wordt de commissie hoogst waarschijnlijk ontbonden. Herrenberg kijkt positief terug naar het afgelopen jaar. ‘Mensen hebben gereageerd op de oproep van de president om samen gecoördineerd de jubileumjaren landelijk te vieren. Het ging om 140 jaar Hindoestaanse Immigratie, 150 jaar Keti Koti en 160 jaar Chinese Vestiging.

error: Kopiëren mag niet!