Haïti, Suriname en Guyana hebben kindslaven Caricom

Er komen kindslaven voor in Suriname. In de nieuwe ‘Global Slavery Index’ die uitgebracht wordt door de in Australië gevestigde Walk Free Foundation blijkt dat in Haïti op de tweede plaats wereldwijd staat wat betreft het voorkomen van kindslaven. Naast Haiti komen alleen Suriname en Guyana als Caricom-lidland voor op de lijst. Deze landen komen op respectievelijk de 68ste en de 77ste plaats. De organisatie heeft in haar laatste rapport een ruimere definitie van slavernij gegeven en keek voor het eerst op mondiaal niveau naar de slavernijpraktijk in de moderne wereld. In de nieuwe Global Slavery Index werd slavernij gedefinieerd als “het bezit van en controle over een persoon … met het oogmerk die persoon uit te buiten door hen te gebruiken, te beheren, te transporteren en ter beschikking te stellen en winst te maken”. Volgens deze definitie is slavernij niet alleen in bloei, maar zouden de naar schatting 29 miljoen moderne slaven het slachtoffer zijn van dwangarbeid en mensenhandel en zouden kinderen gedwongen worden tot werk in de huishouding of als militair.
De helft van de kindslaven woont in India. De wereldwijde top 3 wordt uitgemaakt door Mauritanië, Haïti en Pakistan. In Haïti komen tussen de 200.000 en 220.000 tot slaaf gemaakte personen voor meestal kinderen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: