Bewoners Highway klagen over geluidsoverlast; politie constateert niets

Enkele bewoners van de omgeving Highway/Menckendam klagen al enkele maanden over geluidsoverlast. Één bewoner die anoniem wenst te blijven, zegt dat het om een etenstent gaat dichtbij EBS aan de Martin Luther Kingweg. Er komen elke avondbezoekers die er een feest van maken dat tot in de ochtenduren duurt, wat ontzettend storend zou zijn voor de buurt. Zelfs na sluiting zouden er auto’s achterblijven met luide muziek. De bewoners voelen zich machteloos. De politie van Latour is hiervan op de hoogte gebracht. Ook is er persoonlijk een brief gebracht naar districtscommissaris Mike Nerkust. Hij beloofde het probleem voor 15 oktober op te lossen, maar tot nu is het gewenste resultaat uitgebleven.
Nerkust zegt de brief wel te hebben ontvangen, maar die doorgestuurd te hebben naar de politie. Die moet het verder oplossen, zijn werk als dc zou Nerkust al hebben gedaan. Persoonlijk is de dc niet naar de plek geweest om te kijken of er inderdaad sprake is van geluidsoverlast. Politie-inspecteur Clydesdale van politiepost Latour zegt dat de klacht inderdaad binnen is gekomen. ‘In het verleden was er sprake van geluidsoverlast, maar na optreden van de politie is er geen sprake meer daarvan’, zegt Clydesdale. Hij zegt dat de politie maandagavond nog is geweest, maar ter plekke geen voertuigen met luide muziek heeft kunnen signaleren. ‘We zijn vaak met opvallende en onopvallende auto’s geweest. De politie heeft ook afgesproken met de EBS om haar gebied af te bakenen en de politie te signaleren als er sprake is van geluidsoverlast. In zulke gevallen wordt de geluidsinstallatie in beslag genomen’, zegt Clydesdale. Nerkust zegt dat er vaak soortgelijke klachten binnenkomen, maar uiteindelijk blijkt dan dat het gaat om persoonlijke spanningen.

error: Kopiëren mag niet!