6 maanden voor zware mishandeling

De verdachte Gilbert Kuik wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan zware mishandeling. Hij heeft op 1 november 2012 een vriend met wie hij eerder op de dag zat te borrelen met een houwer bewerkt. Dit strafbaar feit wordt door de verdachte met klem ontkend. Kuik is nu op vrije voeten. In deze strafzaak hoorde kantonrechter Albert Ramnewash een getuige. De getuige G. verklaarde dat Kuik samen met de verdachte zat te borrelen. Op een bepaald moment bewapende hij zich met een houwer en maakte zwaaiende beweging in de richting van het slachtoffer. De getuige maakte hem de houwer afhandig. De verdachte had opmerkingen ten aanzien van de verklaring van de getuige.
Volgens Kuik had hij zijn vrouw samen met het slachtoffer in de badkamer betrapt. Hij ontkent ooit met een houwer te hebben gezwaaid in de richting van het slachtoffer. De getuige gaf aan dat de verdachte dronken was. Ook dit weerspreekt de verdachte. De magistraat vroeg de verdachte hoe het slachtoffer dan aan de letsels was gekomen. Volgens verklaring van de verdachte had het slachtoffer zijn hand aan een spiegel verwond. Het slachtoffer is verwezen naar de plastische chirurg. Vier van zijn vingers zijn verwond door de houwer. Het slachtoffer kan zijn hand niet meer gebruiken. Volgens het slachtoffer had de verdachte hem eerder, vier jaar geleden, ook al bewerkt met een houwer. Ook dit weerspreekt de verdachte.
De openbare aanklager, Shanta Mahadew, achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en eiste een celstraf van 6 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met aftrek, met een proeftijd van 3 jaar. De verdachte verzocht de rechter om rekening te willen houden met zijn persoonlijke omstandigheden. De magistraat merkte op dat ook de vrouw van de verdachte is gehoord. Zij geeft aan dat de verdachte de kwestie van de badkamer had verzonnen. Zij gaf aan dat zij dit nooit kon doen. De rechter achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. De verdachte Kuik gaat niet meer in de bak, maar hij riskeert 5 maanden die hem nog boven het hoofd hangen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!