44-jarige bezwangert 14-jarige

De 44-jarige Jonny Arnassa gaat voor een jaar de bak in wegens het hebben van vleselijke gemeenschap met een minderjarige. De verdachte moest beter hebben geweten en beter hebben gehandeld, merkte kantonrechter Albert Ramnewash op. Het meisje was ten tijde van het delict 14 jaar oud. Zij is momenteel 6 maanden in de verwachting. Op de rechtszitting verklaarde het meisje dat zij de man bij een voetbalwedstrijd had ontmoet. Daar hadden zij elkaars telefoonnummer uitgewisseld. Zodoende waren zij met elkaar in contact. In de periode van januari tot 12 mei 2013 had de verdachte 5 keren vleselijke gemeenschap met het meisje.
Jonny verklaarde op de zitting dat hij een serieuze relatie onderhield met het slachtoffer. Maar op 12 mei zag hij het meisje met andere jongens lopen. Toen hij haar probeerde te bellen, negeerde zij het gesprek. De verdachte ging toen naar de moeder van het meisje om zijn beklag te doen. De moeder van het meisje werd ook als verdachte in deze zaak gehoord. Volgens de moeder was haar dochter op die bewuste dag door 2 manspersonen thuis afgezet. Het meisje woont momenteel bij haar vader. Haar vader deed aangifte over deze zaak.
De openbare aanklager, Rajshree Koendan, achtte gemeenschap met een minderjarige wettig en overtuigend bewezen. Zij vorderde voor het bewezen feit een onvoorwaardelijke straf van anderhalf jaar. Er is een leeftijdsverschil van 30 jaar tussen de dader en het meisje.
Advocaat Oscar Koulen betoogde dat het bijzonder jammer is dat zijn cliënt zich in dit geval heeft laten misleiden. Volgens de raadsman is er een groot leeftijdsverschil. Hij pleitte in dit kader voor verzachtende omstandigheden. Volgens de bevindingen van de raadsman moest de officier niet ontvankelijk worden verklaard, omdat de verdachte een klacht had ingediend. Koulen merkte op dat de moeder de voogdes is, dus zij moest de klacht hebben ingediend. De verdachte was met een serieuze relatie bezig; zij hadden gepland om met elkaar te trouwen. De verdachte is bereid de zorg van het kind op zich te nemen. De raadsman verzocht de rechter een zodanige correctie te willen opleggen dat de verdachte spoedig in de samenleving terug kan keren.
Na dit aangehoord te hebben, besloot de kantonrechter uiteindelijk om de verdachte niet voor anderhalf jaar maar voor een jaar weg te stoppen. De magistraat achtte gemeenschap met een minderjarige wettig en overtuigend bewezen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!