Politicus geïntimideerd om corruptie meldpunt website

Politicus geintimideerd om corruptie meldpunt websiteDA’91-parlementariër Winston Jessurun wordt geïntimideerd en bedreigd nadat hij het anticorruptie meldpunt online introduceerde via de website van zijn partij. Het assembleelid maakt hiervan melding in een interview met Dagblad Suriname. De afgelopen drie dagen zijn er op facebook verschillende intimiderende berichten en bedreigingen geplaatst aan zijn adres. De bedoeling van deze intimidatiepogingen zijn duidelijk erop gericht om de politicus te laten stoppen met zijn initiatief. Jessurun zegt dat hij geen boodschap heeft aan deze bedreigingen en zich niet van streek laat brengen. Hij maakt gebruik van zijn democratisch recht om zaken aan te kaarten die onacceptabel zijn voor de gemeenschap.
De parlementariër zegt desgevraagd dat sinds de launch van het anticorruptie meldpunt vorige week woensdag er een heleboel reacties en meldingen van gevallen van corruptie zijn binnengekomen. Het gaat om gevallen die variëren van nepotisme, verduistering en onrechtmatige onteigening van staatsgelden en goederen. Vijftig procent van de meldingen die zijn gedaan, zijn anoniem binnengekomen. Een deel van de bezoekers dat zijn klacht deponeert, heeft er geen moeite mee zijn naam te noemen op de website. Het zijn mensen die er alles voor over hebben deze samenleving corruptievrij te maken. Jessurun zegt tenslotte dat de partij serieus omgaat met de aangemelde gevallen en belooft de gemeenschap regelmatig te rapporteren over het verloop van zaken.

error: Kopiëren mag niet!