Beschadigde aanplant duwt prijs uien omhoog

Beschadigde aanplant drukt prijs  uien  omhoogDe prijs van uien zal binnen drie weken flink omhoog schieten. Zware regenval die een deel van de aanplant heeft beschadigd, is daar de oorzaak van. ‘Het is te verwachten dat de huidige prijs van SRD 2,70 voor een kilo uien vanaf medio november zal stijgen naar boven de SRD 3’, zegt directielid Radjen Ramsoedit van importeur Combe Markt aan Dagblad Suriname. ‘De prijsverhoging zal tot januari 2014 het geval zijn, waarna er weer een stabilisatie zal optreden’, zegt Ramsoedit. ‘Vanwege de beschadigde aanplant zal er sprake zijn van een verminderd aanbod van uien op de markt, terwijl de vraag juist zal toenemen, ook met het oog op de komende feestdagen. De zware regens hebben ook een deel van de aardappelaanplant aangetast.’ Surinaamse importeurs voeren jaarlijks duizenden kilo’s aan aardappelen en uien in. In het afgelopen jaar is voor meer dan 100.00 kilo geïmporteerd.

error: Kopiëren mag niet!