ATM registreert werkzoekenden

Het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) gaat naar buurten om werkzoekenden, die in aanmerking wensen te komen voor een baan in de particuliere sector, te registreren. Vorig jaar is het ministerie begonnen met het pilot project en is geweest naar negen ressorten. Het grootste deel van de geregistreerden vindt wel een baan• Er is ook een groep die zich niet kan verenigen met de baan die het ministerie voor ze heeft gevonden. Wat begrijpelijk is, want zij gaan het werk moeten doen, zegt Joan Rellum, hoofd Arbeidsbemiddeling op het ministerie van ATM.
Het ministerie motiveert de mensen om te werken, zodat ze wat werkervaring kunnen opdoen en hun marktwaarde kunnen verhogen. Velen verlangen echter naar een ideale baan of een baan bij de overheid. Voor dit jaar kunnen de mensen zich op woensdag 30 oktober registreren te Blauwgrond en daarna weer in november. De mensen worden voor nu alleen geplaatst in de particuliere sector, omdat er bij de overheid een personeelstop is. Bij de registratie kunnen mensen ook in aanmerking komen voor een training, zegt Rellum. Het ministerie heeft een aantal trainingsinstituten en jaarlijks wordt er op de begroting een bepaald bedrag gereserveerd. Personen die de skills ontberen, volgen een training om zo hun kans op plaatsing te vergroten.

error: Kopiëren mag niet!