Probleem Melkcentrale opgelost

Volgens Dewkoemar Sitaram, directeur van De Melkcentrale NV, is nu iedereen tevreden. Door tussenkomst van de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Hendrik Setrowidjojo, is er weer rust in de tent. De werknemersorganisatie en de leiding hebben een akkoord bereikt. Wat er is precies is afgesproken, hield de directeur liever geheim.
De arbeiders van De Melkcentrale legden op 9 oktober het werk voor enkele uren neer. De werknemers vonden dat het allemaal te lang duurde voor hun primaire en secundaire voorwaarden in orde waren. De melkboeren hebben geen verliezen geleden en de melkproductie kwam tijdens de actie ook niet in gevaar. Een van de pijnpunten is een loonsverhoging.
Rodney Oldenstam, voorzitter van de bond bij De Melkcentrale, zegt dat zij al langer dan 10 maanden geen overeenstemming kunnen bereiken over de te sluiten cao voor 2013. De werknemers kregen ook geen duidelijkheid over de stand van zaken.

error: Kopiëren mag niet!