Oud-minister Ramon Dwarka-Panday overleden

Oud-Defensieminister Ramon Dwarka-Panday is er niet meer. Zaterdagavond gaf hij op 63-jarig leeftijd de geest. Vrijdag werd hij onwel en werd naar de Spoedeisende Hulp gebracht. Daar bleek hij een hersenbloeding te hebben gehad. Dwarka-Panday was minister van Defensie tijdens de regering Jules Wijdenbosch in 1996. Hij werd door de KTPI voorgedragen. Na 3 jaar als minister gefungeerd te hebben, raakte hij betrokken in een zedenzaak met minderjarige meisjes uit Apoera en Nieuw-Nickerie. Door de kantonrechter werd hij later veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden, omdat hij vleselijke gemeenschap had gehad met een toen 14-jarig meisje. In maart 2004 stapte hij over van de KTPI naar de NDP van Desi Bouterse. Eind december 2004 werd hij in hoger beroep vrijgesproken, waarbij meespeelde dat een dergelijke relatie, in de Inheemse cultuur waar het meisje vandaan kwam, volgens de rechter normaal zou zijn.
Dwarka-Panday was lange tijd werkzaam in het onderwijs. Hij begon zijn onderwijscarrière in 1970 toen hij leraar werd op een lagere school in Nederland. In 1972 keerde hij terug naar Suriname waar hij het vak Engels gaf op de St Paulusschool. Vier jaar later werd Dwarka Panday directeur van de I.P.J. Berkenveldschool, wat hij zou blijven tot hij in 1996 minister werd. Naast dit werk studeerde hij in Paramaribo aan het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) Engels, Nederlands en pedagogiek. Daarnaast gaf hij Engels op onder andere het Christelijk Pedagogisch Instituut (1974-1983) en het AMTO (1983-1993).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: