Getuige in witwaszaak had geld geleend aan verdachte

Kantonrechter Maytrie Kuldipsing hoorde een getuige in de money launderingzaak waarin Eduard W. terecht staat. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig gemaakt te hebben aan witwaspraktijken. De verdachte zou deze handelingen in de periode van maart 2008 tot en met oktober 2012 hebben gepleegd. De zaak kwam aan het licht toen Eduard in een grote drugszaak als verdachte werd aangemerkt. Het ging toen om 17 kilo coke die verborgen zat in gezouten vis, groente en koekjes. Deze drugsuitvoer vond plaats op 4 en 6 oktober 2012.
De getuige, een ondernemer, verklaarde dat hij Euro 30.000 aan de verdachte had geleend. Met de verdachte werd afgesproken dat het geleende bedrag in zes termijnen zou worden afgelost. Als onderpand zette Eduard zijn autobescheiden bij de ondernemer. De verdachte had braaf Euro 15.000 betaald, maar nadien stopte hij met de betalingen. Hij had de geldschieter voorgehouden dat hij een graafmachine zou aanschaffen om in het binnenland daarmee te werken. De verdachte had in die periode drie voertuigen ter waarde van US$ 45.000. Eduard had plotseling zoveel uitgaven gedaan in valuta en in SRD. Hij had percelen gekocht en waardevolle goederen.
Het Openbaar Miniserie had op een vorige zitting opgemerkt dat het salaris van de verdachte dit alles niet kon toelaten. Hij heeft grote geldsbedragen uitgegeven. De magistraat stelde de verdere behandeling van de zaak uit naar 18 november.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!