Zaak Braziliaans duo uitgesteld voor meer getuigenverhoor

Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft de berovingszaak, die voorging, uitgesteld tot 2 december 2013. De 2 Braziliaanse verdachten, A.D.M.R en V.D.S.R., wordt verweten dat zij op 4 maart hebben geroofd en wel middels geweld. De rovers werden gesignaleerd in het Sarafina concessie. Toen de security guard, R.S., hun aanwezigheid waarnam, gebood hij hen het complex te verlaten. Deze werden agressief en pakten het jachtgeweer van R.S. af en worstelden met hem. V.D.S.R . loste vervolgens een schot in zijn buikstreek. Het slachtoffer liep 6 uren lang met zijn schotwond voordat hij in een bewoond gebied kwam. V.D.S.R was niet gemaskerd, vandaar dat R.S. hem kon herkennen. De andere verdachte had R.S. niet gezien. Hij hoorde wel dat iemand in het Portugees zei om hem te vermoorden.
Een ander slachtoffer, A.A., vertelde tijdens de rechtszitting dat hij op 16 mei ook aangevallen en beroofd is geworden. A.A. herkende A.D.M.R. positief in de rechtszaal. Ook vertelde het slachtoffer dat het hard regende en de rover op den duur zijn masker uittrok, waardoor hij hem kon herkennen. De rovers hadden hem ontwapend en gingen met zijn vuurwapen en goud ervandoor. A.A. is concessiehouder en ontplooide ook goud werkzaamheden.
Rechter Maytrie Kuldipsingh stelde deze zaak uit naar 2 december, zodat er meer getuigen verhoord kunnen worden. De verdachten blijven gevangen.

error: Kopiëren mag niet!