21-jarige bromfietser vervaardigt valse nummerplaat

Een 21-jarige man is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Uit het politieonderzoek blijkt dat er een illegaal bromfietsenrace gaande was op Lelydorp. De verdachte nam ook deel aan de race. Het viel de politie op dat de jongeman met een valse nummerplaat reed en men vroeg de bestuurder naar de bromfietsbescheiden. Het bleek dat de nummers niet klopten met het registratiebewijs. De verdachte werd overgebracht naar de politiepost. Daar hing hij een verhaal op dat hij de bromfiets gekocht had bij een onbekende man op Kwatta. Hij kent de verkoper niet meer. Uit de verklaring van de jongeman blijkt dat hij zelf de nummerplaat heeft vervaardigd en vervolgens op de bromfiets heeft bevestigd. Het vermoeden bestaat dat deze bromfiets van misdrijf afkomstig is. De politie heeft de 21-jarige A.D. in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!