Verkeersovertreder krijgt 6 weken straf

De verdachte N. S werd op 10 oktober 2013 in de rechtszaal gehoord. Hij werd op 5 juni 2013 tijdens een verkeerscontrole in Wanica naar de kant gedirigeerd. De politieagent merkte op dat de adem van de verdachte sterk naar alcohol rook. Hij moest een blaastest doen. De test vertoonde een promillage 570 microgram, terwijl tot 219 microgram nog is toegestaan. De verdachte zei dat hij 6 flessen bier had gedronken omdat het een feestdag was.
Officier Claudia Bruinings eiste hierop een straf van 6 weken geheel voorwaardelijk, een boete van SRD 1750 of 4 weken hechtenis, ontzegging van de rijbevoegdheid voor 8 maanden met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar.
Rechter Karamatali kon zich niet voorstellen dat deze verdachte, die in het dagelijks leven transporteur is van zwaar materieel, onder invloed van alcohol achter het stuur plaatsneemt. De verdachte betuigde spijt en vroeg aan de rechter of hij zijn rijbewijs terug kon krijgen, omdat hij het nodig had voor zijn werk.
De rechter deed uitspraak conform de eis van de officier.

error: Kopiëren mag niet!