Bouterse beklom Voltzberg op zijn ‘owru yari’

IMG-20131016-WA0002Op zijn ‘owri yari’, de dag voordat president Bouterse zijn 68ste geboortedag zou gedenken, beklom hij de Voltzberg. Op 13 oktober vierde hij samen met zijn gezin en enkele boezemvrienden zijn jaardag in het Raleighvallen natuurreservaat-gebied. Een van zijn boezemvrienden die erbij was, is de NDP-parlementariër Rachied Doekhie. Hij ziet het als een bijzondere prestatie dat de president op 68-jarige leeftijd nog fit genoeg is om de Voltzberg te beklimmen. Dit geeft een indicatie van het uitverhoudingsvermogen van het staatshoofd, voegt hij eraan toe. ‘Hij is de eerste president die het heeft gepresteerd om de Voltzberg te beklimmen’, zegt Doekhie met trots. ‘Ik zal het pas doen wanneer ik de leeftijd van 68 jaar heb bereikt’, voegt hij er lachend aan toe.
Volgens Doekhie moet niet uit het oog verloren worden dat Bouterse in zijn jonge jaren verschillende records voor atletiek op zijn naam heeft staan. ‘Daarom is hij nog steeds erg energiek.’ Enkele dagen voor zijn jaardag gaf Bouterse te kennen dat hij zijn jaardag in het verre binnenland zou vieren. De exacte locatie gaf hij niet prijs.
Voltzberg
Vlakbij Foengoe-eiland in het Centraal Natuurreservaat Suriname loopt een pad van zo’n 7½ km. naar de Voltzberg. De wandeling is vrij pittig en u bent al gauw zo’n 3 uur onderweg. De Voltzberg is vernoemd naar de Duitse geoloog F. Voltz, waarschijnlijk de eerste Europeaan die de berg in de 19e eeuw ontdekte. De tocht naar de Voltzberg biedt een uitstekende mogelijkheid om het tropisch regenwoud van dichtbij mee te maken en u heeft grote kans allerlei dieren onderweg te zien. Met name apen en vogels. Als u ze niet kunt zien, zult u ze zeker horen. Het bospad stopt aan de voet van de berg die 240 m hoog is, waarna de steile beklimming naar de top volgt. De granietrotsen bieden plaats aan verschillende unieke en beschermde cactussen en orchideeën. In de omgeving van de Voltzberg vindt u ook de zeldzame rode rotshaantjes. Als u de top van de Voltzberg bereikt, heeft u een werkelijk schitterend uitzicht over het uitgestrekte regenwoud en bent u alle vermoeidheid zo vergeten! Het uitzicht maakt alles goed!
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!