‘Ik was niet betrokken bij deze beroving’

Drie verdachten roof Hermitageweg in beeld gebracht 1De 28-jarige Ryan Alidikromo ontkent zijn betrokkenheid in de beroving van vrijdag 27 september 2013 aan de L’Hermitageweg. De roofverdachte meldde zich gistermiddag, samen met zijn ouders, vrijwillig aan op het kantoor van advocaat Irvin Kanhai. Advocaat Ansaar Guman nam waar voor Kanhai, die momenteel in het buitenland zit. Volgens Guman heeft Alidikromo hem voorgehouden dat hij zijn foto gisteren in een dagblad zag als verdachte.
‘Alidikromo was reeds eerder aangehouden in een berovingszaak, waarbij hij als chauffeur gefungeerd had. Dus hij weet hoe het allemaal toegaat. Maar hij verklaart dat hij geheel onschuldig is. Hij was bang om zich aan te melden, omdat hij bij de eerste keer door de politie flink was mishandeld. Daarom heeft hij zich gisteren samen met zijn ouders aangemeld’, zegt Guman. Alidikromo is een oude cliënt van Irvin Kanhai.
Advocaat Guman schakelde na de aanmelding van Alidikromo de politie in. De recherche van Geyersvlijt haalde hem op en droeg hem vervolgens over aan de recherche van Nieuwe Haven. Zij zijn belast met het verdere onderzoek.
Op vrijdag 27 september 2013 vielen zeker 6 mannen de winkelzaken Western Union, Kashjes Drankenpaleis en Cell Shop gemaskerd en gewapend binnen. Daarbij werd de eigenares Rashida Doerga, andere medewerkers en klanten flink mishandeld en beroofd van geld en andere bezittingen. Dit alles werd vastgelegd door beveiligingscamera’s in de zaak. Hierna vluchtten de criminelen weg. De politie werd ingeschakeld en de mannen van de speciale eenheid Faya Blo konden de bende aan de Ankielaan onder vuur nemen. In een over en weer schietpartij tussen de rovers en de politie, werden twee criminelen geraakt. Een van hen viel op de grond en werd gearresteerd. Deze ligt momenteel ter verpleging in het ziekenhuis. Een andere verdachte, Wilgo Akoi, werd door zijn comparanten gedumpt te Reebergproject. Hij werd fataal geraakt in zijn borststreek en kwam te overlijden. Op maandag 30 september 2013 lanceerde de politie foto’s van de verdachten Ryan Alidikromo, Mangavio Hertsberg en Miquel Biswanne in de media. Deze drie zouden volgens de politie betrokken zijn bij deze beroving.
Jaswant Gajadien/Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!