RGB Commewijne moet achterstand snel inlopen

Het ministerie van RGB heeft afgelopen zaterdag een dependance geopend in Meerzorg Commewijne. Foto: Seshma Bissesar
Het ministerie van RGB heeft afgelopen zaterdag een dependance geopend in Meerzorg Commewijne. Foto: Seshma Bissesar
Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft afgelopen zaterdag een dependance geopend in Meerzorg Commewijne. De minister van RGB, Steven Relyveld, heeft samen met de districtscommissaris Ingrid Karta-Bink en de initiatiefnemers Oemar Jimidar en Ann Sadi de opening verricht. Jimidar en Sadi waren aanwezig in de hoedanigheid van de afdeling Volkscontacten van het kabinet van de president. De parlementariërs, Hendrik Sakimen, Ronny Tamsiran en Jenny Warsodikromo, waren ook aanwezig op uitnodiging. Volgens Jimidar zal er eindelijk gewerkt worden aan een transparant grondenbeleid in Commewijne. De ex-coördinator van het ministerie van Openbare Werken regio-oost was gezegd thuis te blijven, omdat hij verscheidene keren in opspraak is gekomen tijdens het uitoefenen van zijn functie.
Sadi is ook de coördinator van het project Naschoolse Opvang in Commewijne. Het kantoortje van RGB Commewijne is gratis ter beschikking gesteld door de particulier Ashok Sahai. Relyveld benadrukte dat de bedoeling van de dependance is dat de achterstanden met betrekking tot grondaanvragen in Commewijne snel worden ingelopen. ‘Ik daag de pers uit om mij te volgen. Onder dezelfde tent zullen we over ruim een maand grondenbeschikkingen uitgeven’, zei hij in zijn speech. De bemensing van dit kantoor bestaat uit de parlementariër Jenny Warsodikromo, Jimidar, Sadi, enkele rr- en dr-leden van Commewijne en enkele medewerkers van het RGB hoofdkantoor. In een gesprek met Dagblad Suriname zegt de minister dat de president gekozen heeft voor de personen die zullen werken op de dependance.
Volgens Relyveld zijn de personen die zijn aangedragen om het werk te doen een weerspiegeling van wat afspeelt in de samenleving en zouden ze goed op de hoogte zijn van de nood van de mensen. Hoewel eerder de planning was om een kantoortje op het commissariaat te openen, is dit naderhand van de tafel geveegd. ‘We hebben gekeken naar de concentratie van de bevolking en we vinden dat Meerzorg een centraal punt is waar iedereen terecht kan.’ De minister bevestigt ook dat reeds volgende maand er beschikkingen zullen worden uitgereikt. Karta-Bink zegt dat ze blij is dat eindelijk dit kantoor is geopend, waardoor het werk van het ministerie sneller en efficiënter kan plaatsvinden. Ze zegt dat Commewijne trots moet zijn met deze aanwinst.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!