Parmessar geeft Wegenautoriteit-directeur ontslag

Radjkumar Ramkalup
Radjkumar Ramkalup
De minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, heeft Radjkumar Ramkalup van de Wegenautoriteit met ontslag gestuurd. Ramkalup was belast met de leiding van de Wegenautoriteit. Dagblad Suriname verneemt vanuit het ministerie dat Parmessar hem heeft bedankt, omdat hij bezig zou zijn met mogelijke fraudeleuze activiteiten. Reeds voor zijn aantreden als minister zou Ramkalup samen met anderen bezig zijn corruptieve handelingen te plegen. In een reactie zegt de minister dat de Wegenautoriteit een zelfstandige organisatie is en de Raad van Toezicht hierover gaat en niet de minister. ‘Die is slechts om de zaken in de Raad van Ministers door te nemen’, aldus Parmessar. Ramkalup, die van de gelederen van Nieuw Suriname afkomstig is, zegt dat hij middels een brief op 29 augustus door de bewindsman op de hoogte is gesteld dat hij per 1 september met ontslag is. ‘Er is geen reden en motivatie gegeven in de brief’, zegt Ramkalup. Hij zegt dat hij reeds twee maanden terug middels een brief naar de minister en een kopie naar de DNA-voorzitter en president Desiree Bouterse heeft gevraagd om een Clad-onderzoek in te stellen bij de Wegenautoriteit.
‘Ik heb een transparant beleid. Als ik bezig was met corruptieve handelingen, zouden ze een Clad-onderzoek hebben ingesteld. Waarom hebben ze dat niet gedaan?’, is zijn reactie. Volgens Ramkalup is er jaloezie onderling ontstaan, omdat hij veel werk zou hebben verzet via de Wegenautoriteit. ‘Meer dan OW zelf. We hebben alle straten van Paramaribo aangepakt. Die waste buckets langs de straten is ons initiatief. Sla maar de krant open, dan zie je in elke krant ergens staan dat als er schade op de weg te zien is, dat je contact kan maken met de Wegenautoriteit’, aldus Ramkalup. Hij zegt niet op de hoogte te zijn van interne strubbelingen tussen de verschillende medewerkers. Ramkalup heeft inmiddels een kort geding aangespannen tegen het ministerie, omdat hij niet eens is met het ontslag. Morgen wordt uitspraak gedaan hierover. Ramkalup was sinds 9 november 2011 directeur van de Wegenautoriteit.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!