Incident met “illegale goudzoeker” op de concessie Rosebel

Rosebel betreurt het om bekend te moeten maken dat op zaterdagochtend, 14 september, een persoon, zeer waarschijnlijk een illegale goudzoeker, per ongeluk in zijn been is geschoten. De toestand van de persoon is stabiel. Na eerste hulp bij het Rosebel-kliniek is hij onmiddellijk met de ambulance vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo. Niemand anders is gewond geraakt bij het ongeluk.
Dit op zichzelf staand incident vond plaats tijdens een gezamenlijke patrouille van de Rosebel security, de politie en de Commissie Ordening Goudsector in één van onze industriële zones, het Koolhovengebied, naar aanleiding van melding van illegale activiteiten in dat gebied. Volgens het bedrijf is hij per ongeluk in zijn been geschoten.
Het bedrijf is bezig om de familie van de betrokkene op de hoogte te stellen van het gebeurde. Rosebel zal assistentie en ondersteuning bieden aan de betrokkene en zijn familie. Het Rosebel Emergency Response team is na het ongeluk onmiddellijk in actie gekomen. Rosebel heeft relevante overheidsinstanties en stakeholders geïnformeerd.
Rosebel is een onderzoek gestart om de oorzaak van het ongeluk vast te stellen. De lokale autoriteiten zullen een eigen onderzoek instellen. Het management van Rosebel betreurt het incident en zal alles doen om de oorzaak van het incident vast te stellen en herhaling te voorkomen. Het management benadrukt dat de veiligheid van werknemers en de omliggende gemeenschappen is gewaarborgd.

error: Kopiëren mag niet!