Nog 300 jeugdigen Marowijne aan job geholpen

Parlementariër Ronnie Brunswijk heeft in Moengo en omliggende dorpen ruim 300 jongeren aan een vakantiejob geholpen. Deze groep staat los van de jongeren die bij de overheid al een job verrichten. Zowel op Petondro als Ricanaumofo komen 40 leerlingen van voj-niveau aan een twee weken baantje. In de dorpen van het Patamacca-gebied gaan 20 personen aan de slag. Coördinator en initiatiefnemer van dit project David Djendje, ondervoorzitter van het Ressort Moengo, zegt dat er bij de inschrijving hiermee rekening is gehouden. Met dit schoonmaakproject worden volgens Djendje aan de ouders en jongeren hulp geboden om schoolbenodigdheden aan te schaffen. ‘Niet alle huishoudens met meerdere kinderen zijn draagkrachtig. Soms staan de moeders er alleen voor. Maar we doen het omdat onderwijs de basis is van elke gezonde ontwikkeling’, aldus Djendje.

error: Kopiëren mag niet!