UNMGD jeugdambassadeurs verdelen schoolpakketten in Wanica

;l[l;In verband met het Schoolpakkettenproject 2013 werd gisteren in de volkszaal van het district Wanica 400 schoolpakketten overhandigd aan behoeftigen. Dit project wordt landelijk uitgevoerd door de jeugdambassadeurs van de Milennium doelstellingen van de Verenigde Naties oftewel de United Nations Milennium Development Goals (UNMGD). In september 2000 tekenden de regeringsleiders van 189 lidlanden, waaronder Suriname, de Millennium Decleration, waarin 8 (acht) concrete doelen zijn vervat. Met deze actie wordt het doel ‘het bereiken van een universele basiseducatie’ ondersteund. Om in aanmerking te komen voor een schoolpakket werden vooraf in verschillende buurten kinderen geregistreerd. Dit werd gecoördineerd door de jeugdparlementariër van Wanica, Praathna Sital. De pakketten worden gefinancierd door het ministerie van Sport en Jeugdzaken.

error: Kopiëren mag niet!