iamDesi, nieuw radiostation voor Hindoestaanse jongeren Nederland

logoiamDesi is een nieuw online radiostation dat op donderdag 19 september in Den Haag officieel geopend wordt door wethouder Rabin Baldewsingh en notaris Fazilah Lalmahomed. De plechtigheden zullen tussen 18 en 20 uur in de studio plaatsvinden. iamDesi richt zich op in Nederland woonachtige Surinaamse, Hindoestaanse en Indiase jongeren en is te beluisteren via www.iamdesi.nl. De opening wordt live uitgezonden.
Overdag wordt een mix van Bollywood, Indian Fusion, Desi, Latin, pop en dance gedraaid. Op iedere werkdag worden vanaf 6 uur ‘s-avonds gepresenteerde programma’s uitgezonden. Er is dagelijks aandacht voor de Nederlandse, Surinaamse en Indiase actualiteit, film- en entertainmentnieuws en nieuwe muziek uit de Desi scene. Ook zullen artiesten, bands en DJ’s regelmatig live in de studio komen optreden.
Op vrijdag 20 september wordt door alle radio-DJ’s gezamenlijk vanaf 6 uur ‘s-avonds een 24 uur durende marathonuitzending gemaakt om samen met een enthousiaste groep supporters aandacht voor de nieuwe zender te vragen. De marathonuitzending zal worden afgetrapt door wethouder Karsten Klein (Jeugd, Welzijn en Sport). Daarnaast zal iamDesi regelmatig vanaf locatie uitzenden en live verslag doen vanaf festivals en evenementen.
iamDesi is opgezet door 6 ervaren radio-DJ’s die eerder betrokken waren bij de jongerenprogramma’s van diverse Hindoestaanse radiozenders. Nieuw talent krijgt de kans zich binnen het station te ontwikkelen en wordt uitgebreid begeleid en gecoacht. Het is de eerste radiozender in Nederland die zich met gepresenteerde programma’s volledig op Desi jongeren richt. iamDesi maakt deel uit van de nieuwe stichting Desi Jongeren Media

error: Kopiëren mag niet!