Jogi wil terugkomen bij verkiezingen 2015

Jogi wil graag terug bij komende verkiezingenHet VHP-assembleelid Mahinder Jogi ziet zichzelf weer als DNA-kandidaat bij de komende verkiezingen in 2015. ‘Natuurlijk’, zegt hij aan de krant als gevraagd wordt of hij ambities heeft voor de DNA-kandidatuur. Het is nu Jogi’s derde termijn als DNA-lid van het district Saramacca. Jogi wil nog een aantal zaken realiseren voor zijn achterban. Wat dat precies omvat, houdt hij liever nog geheim. ‘Ik wil niet vooruit lopen op zaken. Deze regering heeft nog bijna anderhalf jaar te gaan. Ik weet het zeker, bij de komende verkiezingen is de VHP in de regering.’ Zijn DNA-kandidatuur bij de komende verkiezingen heeft ook hiermee te maken.
Jogi heeft vanaf het prille begin deel uitgemaakt van de VHP. ‘Ik ga nooit een ex-VHP’er worden. Het is niet goed om links en rechts te zoeken naar een politiek huis.’ Op 16-jarige leeftijd maakte Jogi deel uit van het kernbestuur van de VHP. Toen was wijlen Jagernath Lachmon nog voorzitter van de partij. Van hem heeft hij veel wijze levenslessen meegekregen. ‘Voorzitter Lachmon zei aan ons om hard te werken voor de partij en altijd eerlijk en loyaal te zijn naar de partij toe.’
Van Lachmon leerde Jogi ook dat politici geen macht moeten hanteren binnen de politiek, maar gezag. ‘Hij had altijd gezag en werkte niet met macht.’ Bij de hedendaagse politiekvoering willen de meeste politici het middel macht gebruiken om politiek te kunnen scoren, niet wetende dat dit hun politieke dood kan betekenen, meent Jogi.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!