Lilian Ferrier: ‘Onze kinderen zijn niet genoeg beschermd’

Niet voor alle kinderen is de vakantie een zorgeloze tijd. Deze jongen verkoopt knippa's op de kruising van de Mr. Jagernath Lachmonstraat en de Coesewijnestraat
Niet voor alle kinderen is de vakantie een zorgeloze tijd. Deze jongen verkoopt knippa’s op de kruising van de Mr. Jagernath Lachmonstraat en de Coesewijnestraat
Op verschillende hoeken in Paramaribo zijn er kinderen die knippa’s aan het verkopen zijn. Een hele onveilige situatie. Kinderpsycholoog Lilian Ferrier gaf haar mening hierover. Ferier geeft aan dat kinderen hun ouders wel mogen helpen om het inkomen te vergroten. En in het geval van knippa’s verkopen, is er geen sprake van kinderarbeid als ze onder toezicht van hun ouders werken. Wel moet er gelet worden op de leeftijd, hoeveel uren het kind werkt, wat voor arbeid het is en onder welke omstandigheden. Een kind mag pas vanaf zijn 14e of 16e jaar arbeid verrichten
‘Het ministerie van Arbeid zou hierin moeten inspringen als er misstanden zijn. Helaas is er op het gebied van jonge knippa-verkopers geen wetgeving, omdat het tot de informele sector hoort. Onze wetgeving moet aangescherpt worden. Stel dat er iets gebeurt met het kind dat onder toezicht staat van de ouder, dan wordt de ouder ook niets verweten’, zegt Ferrier. Terwijl in het buitenland de ouder of toezichthouder wordt berecht. Ook als kinderen niet in hun autostoel zitten of op de schoot voorin, zouden ouders berecht moeten worden. Maar helaas worden onze kinderen in Suriname niet goed genoeg beschermd.

error: Kopiëren mag niet!