Gemeenschap moet ogen en oren zijn voor werken OW

De contractondertekening door de vertegenwoordiger van Tjongalanga NV, terwijl directeur Rommy lachend toekijkt
De contractondertekening door de vertegenwoordiger van Tjongalanga NV, terwijl directeur Rommy lachend toekijkt
De directeur van Openbare Werken (OW), Mark Rommy, vraagt de samenleving ‘de ogen en oren’ te zijn wanneer er werkzaamheden in opdracht van OW worden uitgevoerd. De samenleving moet de werkzaamheden van aannemers ook beoordelen. De OW-directeur zei dit naar aanleiding van de vele negatieve reacties naar het ministerie toe. Ook OW-minister Rabin Parmessar vraagt de gemeenschap eerst goed na te trekken wie verantwoordelijk is voor welk ressort of gebied voordat men het ministerie negatief bespreekt. Gistermiddag vond de ondertekening van een achttal contracten met aannemers plaats. Minister Parmessar drukte de aannemers op het hart om goed werk te leveren. ‘Het zijn onze belastinggelden en wij dienen er goed mee om te gaan.’
Volgens de bewindsman zijn er goede en harde afspraken gemaakt met de aannemers voor wat betreft de uitvoering en oplevering van de werkzaamheden. De werkzaamheden behelzen asfalterings– en ontwateringswerkzaamheden. De primaire lozingen in Paramaribo zullen eenmalig verschoond en uitgediept worden en de bijbehorende werkzaamheden zullen daarbij ook verricht worden. Het doel van deze projecten is het plegen van onderhoud aan de hoofd-ontwateringsinfrastructuur binnen Paramaribo, waarbij dit het eerste deel betreft. Gekoppeld aan het eenmalige onderhoud is een traject voor het onderhouden van de lozingen voor een periode van twee jaren. De aanbestedingen hiervoor zijn nu in voorbereiding. Deze werkzaamheden zullen in de ressorten Blauwgrond, Weg naar Zee, Latour, Tammenga, Flora en Beekhuizen uitgevoerd worden. Het bedrag dat hiermee gemoeid gaat, is SRD 1.323.850.00.
Voor wat de asfalteringswerkzaamheden betreft, gaat het hier om de asfaltering van Meerzorg naar Albina over 10.5 km. De werkzaamheden zullen uitgevoerd worden door Baitali NV voor SRD 45 miljoen en de uitvoeringsduur is 16 maanden. Dit project wordt gefinancierd uit de staatsbegroting via OFID Fund. Het ander project zal van de Oostwestverbinding, strekking Henry Fernandesweg – Monkshoop met een afstand van 27 km gelegen in de districten Wanica en Saramacca, uitgevoerd worden door Tjongalanga NV met een uitvoeringsduur van 12 maanden, inclusief garantie asfaltverharding van vier jaar. De aannemingssom is SRD 101.446.644 en wordt gefinancierd uit de staatsbegroting.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!